Cristina Allande

Cristina Allande

Gran amant de la dansa clàssica, el jazz i els musicals, Cristina Allande s’ha format en centres de gran prestigi de diverses ciutats europees, com ara a Montecarlo a L’Academie de Danse Classique Princesse Grace amb Alex Ursuliak, Elianne Mazzoti i Marika Besobrasova; a Viena, en el Curs Internacional a la Fur Hochshule Musik und Darstallende Kunst; a Londres, a la seu de la Royal Academy of Dance; a Madrid, en el conegut centre C. Senra amb Luca Lezzi i Rui Horta; Alemanya Sttutgart, invitada a visualitzar els assaigs del Sttutgartballet amb Vladimir Malakhov com a ballarí solista de la companyia; a Barcelona, amb Ramón Solè, fundador del Ballet Contemporani de Barcelona, Guillermina Coll, Bob Niko, Emilio Altes, Pastora Martos, José de Udaeta, Madeleine Arís, Helend Sunderfield, Máximo Hita, …

Cristina Allande treballa també amb la metodologia de l’escola de Varsovia Miedzy Narodova Fundacja Tanca amb Teresa Kulka i Barbara Sier.

Els Stages Internacionals i Seminaris són una constant en la seva vida i en aquests treballa amb professionals de la categoria de Carl Paris, Henryk Gíero, Jadwiga Antony, Pedro Berdäyes, Jean Marc Colet, Janusz Smolinski, Florentína Kilínska, …
Es va titular en dansa clàssica a la Royal Academy of Dance de Londres i va aconseguir el Teaching certificate amb un nivell d’excel•lència (DISTINCTION). Cristina ha estat guanyadora de diversos premis en concursos de jazz i coreogràfics i ha estat convidada com a membre del jurat en diferents concursos nacionals en el món de la dansa. És membre de l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya i coordinadora de diversos càstings nacionals.

També ha treballat per diferents empreses discogràfiques com Horus i Garsa Music d’Alejandro Abad.També va crear i dirigir coreogràficament el videoclip PARÍS a la Sala Barts de Barcelona.
Directora artística i coreogràfica de nombroses gales, musicals i produccions pròpies. Ritme està considerada com una de les millors escoles del país en resultats obtinguts i en la quantitat d’alumnes presentats als exàmens de dansa. Ritme és escola autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.


La seva tenacitat, el seu gust per la perfecció i les coses ben fetes i el seu talent natural han estat alguns dels requisits per tal que Cristina Allande hagi ideat més d’un miler de coreografies representades en diferents espais d’àmbit nacional i en televisions estatals i s’hagi encarregat, des de la seva escola, de la preparació de més de 5000 exàmens de dansa.

Cristina Allande ha estat productora i directora coreogràfica del musical  COP DE ROCK, produït per Ritmedansa, Dagoll Dagom i Ten produccions, tot un èxit que es va poder gaudir en el Teatre Victòria de Barcelona la temporada 2011-12 i la direcció artística i coreogràfica del musical VIDES DE PEL·LÍCULA , produït per Ritmedansa en motiu de la gala organitzada per la Fundació SOS en el Dia Universal de la Infància 2013 en el Gran Teatre de Liceu de Barcelona.

També ha estat directora coreogràfica de la GRAN GALA SOLIDÀRIA, de nou, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona l’any 2016. El darrer gran èxit de producció pròpia – fet exclusivament per Ritme Dansa – ha estat CASTLE SCHOOL, EL MUSICAL. Ha esdevingut un autèntic fenomen, tant a nivell local com nacional, on el Teatre Victòria de Barcelona va apostar pel musical amb un resultat desbordant, omplint el teatre de gom a gom durant dues temporades seguides. (Temporada 2017-2018. Temporada 2018-2019).

Sempre compromesa amb la ciutat, Cristina Allande ha estat directora coreogràfica de nombrosos musicals a Sabadell (Teatre del Sol, Teatre La Faràndula i al Teatre Sant Vicenç). També, ha participat com a coreògrafa en nombroses Gales Clàssiques organitzades al Teatre Principal de Sabadell i en els Dies Internacionals de la Dansa.

Cristina Allande ha portat la coordinació en l’actuació de Kate Ryan i ha coreografiat el musical protagonitzat per Manu Guix, Àngel Llàcer, Eduard Farelo i Roger de Gràcia per La Marató 2013 a TV3. L’any 2016, va dirigir coreogràficament amb una representació solidària ‘’L’Ictus i les lesions medul·lar cerebrals i traumàtiques’’, representat en directe a les instal·lacions de TV3. El mateix any va encarregar-se de la direcció coreogràfica de tots els balls dels presentadors de La Marató 2016 a TV3 (Helena Garcia Melero, Ramon Pellicer, Tomàs Molina i Irma Pina). Finalment aquest any ha tornat a coreografiar en motiu de la La Marató 2018 a TV3 al grup musical Oques Grasses i Judit Neddermann i per La Marató 2019 va coreografiar el cos de ball que acompanyava a en Miki Núñez.

El desembre del 2019 va portar la direcció coreogràfica de la GRAN GALA VOZES al Teatre del Liceu. acompanyant a grans artistes com la Gisela Lladó, Ruth Lorenzo, Alejandro Abad, Camino Quiroga, Lexter i Pepe Llorens, entre d’altres. La gala era presentada per Santi Millan i Boris Izaguirre.